Én, a légy, meg a pók

0
Posztolta: Sora77

2018 július 21 14:22

Címkék:

Ma délelőtt hallgattam a rádiókabarét. Éppen arról volt benne szó, hogy a légy a lehető legkisebb helyen is képes bejönni, de kimenni  még a tágas ablakon vagy ajtón sem. Nemsokára meg is tapasztalhattam. Valahonnan egy bazi nagy légy bejött a lakásba, szerencsére épp az előszobában kőrözött. Kinyitottam az ablakokat, semmi. Néha megpihent valamin. Fogtam egy törölközőt, hajkurásztam, vígan repdesett körbe. Na ekkor már próbáltam nagyobb esélyt adni neki, kitártam a bejárati ajtót is. Végül nem is vettem észre, mikor húzott ki, de már nem hallottam, nem láttam. Gyorsan becsuktam mindent, és egy darabig még füleltem, nem vert-e át, de szerencsére tényleg kirepült. Nem sokkal ezután nekiálltam a konyhát felmosni. Az egyik sarokból kivettem a kissámlit, hát alatta szépen berendezkedett a pók. Letörölgettem róla a hálóját, a pók meg szaladgált a kövön. Én azok közé tartozom, akik nem ölnek pókot, ha meg pici is nem teszem ki a szűrét. - A múltkor egy hatalmas példány ült a mosogatóban, na őt óvatosan levadásztuk a lányommal és kilakoltattuk a folyosóra. - Ezt a picit a seprűvel betoltam a láda alá, ne legyen baja, szerintem majd visszaköltözik a sámlira, és legközelebb kezdjük az egészet előlről :)

Én a foci-boszi

0
Posztolta: Sora77

2018 július 15 19:41

Címkék:

Ez komoly! Ma délután a konyhában szembesültem tegnapi energiahiányommal, így másfél napi edény nézett velem farkasszemet. Ahogy az órára néztem egyértelművé vált, hogy bizony a VB döntőig esélyem sincs megcsinálni. De muszáj volt nekiállni. Amikor kezdődött a meccs pár pillanatra  belenéztem, majd visszaálltam az edények közé. Na akkor most pici szünet - és beültem a fotelba. Még talán le sem ültem, máris bent volt az első nem túl szerencsés gól. Akkor vissza a konyhába. Folytattam a saját küzdelmem. Beöntöttem az evőeszközöket a mosogatóba, irány a tv-hez. Épp egy 11-es gyanús helyzet. Döntött a videóbíró, megkapták a franciák, hatalmas szép gól. Kicsit mocorogtam, vajon ha nem megyek ki lesz még gól? És lett! Szép horvát gól. Na akkor irány vissza, a szünetben éppen be is fejeztem a mosogatást, néhány darab majd szépen megszárad holnapig. Szünet után kíváncsian vártam, hogyan tovább. Közben hazaért a férjem is, megbeszéltük mindketten a horvátoknak drukkolunk. Nézem a meccset és elkezdem mondogatni: hajrá France! Egy idő után döbbenten abbahagytam, ezt miért is mondtam? Hiszen nem is nekik drukkolok! A bíztatás sajnos jól sikerült, két gyönyörű francia gól. Kikullogtam a konyhába vacsorát csinálni, közben bánatosan mantráztam a hajrá horvátokat. Mire visszaértem a vacsimmal  már 4:2-re szépítettek! A hátralevő időben néha nagyon megindultak a franciák, de bíztattam őket: ne lőjétek be! Nem is sikerült nekik. Így végül bejött a papírforma, nyert az esélyesesebb csapat, de attól a lőtt gólok száma csak 3-3, sajnos az egyik a saját kapuba ment. De így is büszkék lehetnek a horvátok, sok-sok drága és szuper stadion nélkül is lehet jól és szívvel focizni.

Burkini egy gyógyfürdőben

1
Posztolta: Sora77

2018 július 8 14:29

Címkék:

Néhány napja kellemesen áztattam magam egyik remek gyógyfürdőnkben. Kevesen voltunk, kicsit úszkáltam is, teljes lazulás. A fürdő bejáratánál piktogram mutatja, hogy nők számára csak a bikini vagy az egyrészes fürdőruha megengedett. A medencében  ücsörögve felkaptam a fejem, megjelent egy középkorú hölgy egy igazi burkiniben, fekete hosszúnadrág és felső, fölötte térdig érő ruha, teljes hajat takaró fejkendő. Nem volt egyedül, egy nő kísérte, rövidujjú pólóban és térdig érő nadrágban. Bementek a másik melegebb medencébe, majd kijöttek, sétáltak erre-arra, megint vissza a vízbe. Nemsokára bejött az egyik öltözős lány, beszélt a kísérővel majd kiment, továbbiakban békén hagyta őket. Többször láttam ahogy jönnek-mennek, fürdenek. Beszédbe elegyedtem a mellettem ülő hölggyel. Teljesen fel volt háborodva, milyen fertőzést hozhat be ide a ruhájával! Mire én: dehát ez füdőruha, nem ebben jött. De csak mondja a magáét, ilyenben járnak az utcán is, miyen koszos lehet rajta! Itt feladtam, elkezdtem úszkálni, ez a nő közben elment. A medence túloldalán egy másik nő megszólított. Felháborodott, hogy beengedték, miközben ez nincs megengedve! És folytatta a véleményét. Én csendben megjegyeztem, hogy engem nem igazán zavar. Erre ő sértődötten elnézést kért, hogy hozzám szólt és elhúzódott. Nem tudtam őket megérteni. A nő vagy a szálló vendége vagy tartós kezelésre jár és ezért jött be, és szigorúan kísérettel. Amikor közelebbről láttam, a ruhája márkás volt - nem láttam jól szemüveg nélkül milyen, de tuti. A kendője Gucci. Tehát egy gazdag nő/feleség, aki nem hord vizes fürdőruhája alatt bombát, csak gyógyfürdőre van szüksége. Most én vagyok a bolond, hogy engem nem zavart a burkinije?

Powered by Blogger.hu