Újra a párnacihában tartsuk a pénzünket?

0
Posztolta: Sora77

2018 június 29 13:38

Címkék:

A jelenlegi kamatok és a gyengülő forint nem teszi boldoggá az embert. Készültek már kimutatások, melyik banknál milyen hozamok érhetők el. A legjobb kondíciók mellett is alig valami, de az igazán szép eredményt azok hozzák, akiktől ha kiveszed a pénzed az kevesebb, mint amikor betetted. Ez finoman szólva is felháborító. Egy ismerősöm most ment nyugdíjba, ki akarja venni egyben az önkéntes pénztári megtakarítását, mert éppen szüksége van rá. Amikor másfél hónapja ránézett a számlájára, konstatálta mennyi lesz a várható pénze. Amikor tegnap megnézte az egyenlegét ledöbbent, a teljes összegre vetítve 1.25%-al csökkent a pénze! Ez egy húszéves megtakarítás  után már nem kevés! És még kb. egy hónap, mire hozzájut, addigra mennyi lesz? Ezek után mit csináljon az, akinek nincsen vagyona amit hasznot hozóan tartósan befektethetne, csak épp annyi pénzt tud félre tenni, hogy váratlan kiadás esetén ne legyen bajban. Most itt kérek elézést azoktól, akik egyátalán nem tudnak spórolni, mert nincs miből... Lassan megint akkor járunk legjobban, ha szépen a párnacihába tesszük, mint nagy- vagy dédszüleink, és ha muszáj előszedjük. Vagy létezik jobb megoldás??? Ha valakit tud ilyet kérem ossza meg velünk.

"Rommá keresheted magad!"

0
Posztolta: Sora77

2018 június 24 20:37

Címkék:

Több napja, már más címmel is, többször találkozom ezzel az írással. Lényegében arról szól, hogy az átlagember háztartásában van legalább százezer forint értékű felesleges holmi, - könyvek, dísztárgyak, ruhák stb., - amit eladhatnának és abból bőven tudnának pénzt csinálni. De az emberek egy része ragaszkodik hozzá, nem akar megszabadulni tőlük, vagy elajándékozzák. Pedig pénzt csinálhatnának belőle, nem is keveset! Na itt durrant el az agyam. Aki ezt írta egyet még biztosan nem csinált: nem árulta felesleges holmiját. Mert ha megtette volna, tisztában lenne azzal, hogy ez bizony nem megy könnyen. Még kevés pénzért sem, pláne annyiért, amennyit a dolgok érnének. Mert bizony nagyon sokan szeretnének eladni, vásárolni viszont annál kevesebben, azok is minél olcsóbban. Ruhaneműt még újszerűt is szinte alig lehet eladni, akkora a kínálat. Pedig bizony sokan nem szeretnék rommá keresni magukat, csak a megélhetésük érdekében próbálnak eladni dolgokat. Fillérekért meg sem éri, több vele a munka, mint amennyi hasznot hoz. Én már ruhafélékkel nem is próbálkozom, ami viseltesebb bizony a kukában landol, ami még jó állapotú megy karitatív célra, ahol ingyen azért örömmel fogadják. A könyvek terén is óriási a kínálat, a kereslet nagyon korlátozott. Már nagyon sok könyvemet adtam oda olyan embernek, aki talán egy bolhapiacon kevés pénzért megpróbál túladni rajtuk, mert neki minden pénz jól jön. Szerencsére én nem tartok ott, hogy néhány száz forint is fontos legyen, így átadom a lehetőséget. Dísz- vagy használati tárgyak terén is csak akkor remélhetsz sikert, ha jóval olcsóbban kínálsz valamit, mint az értéke, de itt is a kínálat dominál. Ennyit a felesleges dolgok eladásáról. Csókoltatom a cikk íróját.

Jó érzés becsületesnek lenni ??? - 2. történet

0
Posztolta: Sora77

2018 június 7 21:53

Címkék:

Előzőleg a férjem által talált és leadott bankkártya esete  jó érzéssel töltött el. Erre ma mi történt? Ma én találtam egy bankkártyát. OTP-set, nem messze a bankfióktól. A megoldás kézenfekvő - leadom a bankfiókban. Bemegyek, mindenki foglalt. Kicsit várok, téblábolok. Egyszer csak kilép a bizonsági őr a hátsó ajtón az ügyfészolgálati térbe. Meglobogtatom neki a talált bankkártyát. A fejével a nem messze ülő nő felé biccent, ő az illetékes ezügyben. Nála is volt ügyfél, méla undorral rámnézett, és küldött nekem egy fehér papírlapot. Írjam le az esetet, hol találtam, ki vagyok, bla-bla-bla. Na erre felkaptam a vizet, nem elég, hogy megtalálom és behozom, de még meg is akarnak szivatni. Lecsaptam a kártyát a fehér lapra és mérgesen otthagytam őket. Na most nem volt jó érzés becsületesnek lenni... És ezek után épp ma olvastam egy cikket, hogy valaki egy lopott bankkártyát használt föl, csalásért 2-3 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Egy talált kártya is pont ilyen elbírálás alá esne jogosulatlan használat esetén. Ezek után nem piszkálok többet semmi idegen bankkártyát, lesz ami lesz vele...

Én is szeretnék egy ilyen "rokkantkocsit!"

0
Posztolta: Sora77

2018 június 4 18:12

Címkék:

Kilépek a házunkból, pár lépés után megakad a szemem egy autó szélvédőjén, ami mögött egy rokkantak számára kiadott igazolvány van, ami ugye ingyenes parkolásra jogosít. A hátsó ülésen gyerekülés, elöl a vezető mellettin kismackó, cumisüveg. Kicsit elmélázok, vajon ki lehet a családban rokkant, aki megkapta az igazolványt. Elsőre nincs ötletem. Megnézem az autót alaposabban - nehéz lenne nem szemrevételezni. Fekete, 2 ajtós Ford. Sportosan lecsapott hátsó rész, kissé sötétített hátsó oldalablakok. Elöl nyújtott, áramvonalas orr-rész. A kocsi elején szerényen egy száguldó musztáng. Hátul egy GT felirat. Szegény rokkant. Kellemetlen lehet neki bemászni egy ilyen sportos autóba, hosszabb úton elviselni a sebességét. De legalább ingyen parkolhat!

Lábnélküli bútorok

3
Posztolta: Sora77

2018 június 4 14:32

Címkék:

Gyermekkoromban még lábas bútorok voltak leginkább, szekrények is, heverők is. Igaz volt bennük bőven fa anyag, így stabilan álltak a lábukon. Könnyű volt takarítani, aláfért a partvis a padlótörlő ronggyal, később meg, mikor már futotta rá, a porszívó is. Tegnap délelőtt nekiveselkedtem egy nagyobbb takarításnak, a szekrények, a heverő, már régen voltak kimozgatva a helyükről. Alatta meg szépen gyűlik a por, hiába áll teljes szélességével  a padlón, a por vidáman bemegy alá. Bedobván teljes fizikai erőmet kihúzgáltam őket. Óvatosan kellett csinálni, mert a parketta nagyon nem egyenes, pláne a régi lakásokban, így alá kellett pakolni a szekrénynek, hogy ne billegjen. Nos miután szerencsésen átrendeztem a fél szobát, 4 szekrény és egy heverő alól egy lapátnyi dagadt macska került ki, plusz a hát és oldallapok portalanítása, parketta felmosása. És a végén az egész helyretolása, hogy szépen egyvonalban sorakozzanak. Elégedetten és meglehetősen fáradtan néztem végig a munkámon, egy darabig nem kell piszkálom őket. És ekkor belém hasított egy gondolat: mi lehet a konyhaszekrény alatt, mögött? Na abból kirámolni egy horror, mert másképp nem lehet megmozdítni ... hár egyelőre elhalasztom...

Powered by Blogger.hu