Új szabadalom a garantált fogyáshoz!

3
Posztolta: Sora77

2018 május 31 19:13

Címkék:

Kb. ezzel a címmel érkezett egy levél a spam-ek közé. Ennyi elolvasása után be is nyomtam a kukába. Mióta eszemet tudom, - pontosabban túlsúlyomat, - rengeteg ehhez hasonló hirdetés, levél, reklám került a szemem elé. Egy darabig még olvasgattam őket, sőt - be kell valljam - volt olyan is, amit kipróbáltam. Mit ne mondjak, egyiktől sem lettem karcsú. Gondolom más se nagyon. De biztosan néhányan kicsit megszedték magukat, mert a fogyókúra örök téma, sokakat érint. És mindíg benne van a kisördög az emberben: hátha tényleg ez az igazi csodaszer! Mint ahogy rengeteg, garantált fogyást ígérő étrendek is csábítanak bennünket. A végeredmény többnyire: semmi. Ha valamiből 10 nem segített, valószínű, hogy a másik tíz sem fog. Egyszer viszont olvastam egy valóban bölcs írást. A fogyókúra fejben dől el. Mentálisan kell erősnek lenned, és akkor leszel alkalmas arra, hogy valóban elérj sikereket. Ha beüt a kezelhetetlen stressz, előkerül a csoki, süti, és annyi az egésznek. Egyszer sikerült jó 2 hónap alatt szenvedés nélkül leadni 8 kilót. Fantasztikus élmény és érzés volt. De ott megálltam. Elindult az első stressz-hullám. Egy darabig tartottam magam, de végül elbuktam. Jöttek a péksütik, és a vége +4 kg. Itt sikerült megállnom - egy ideig. Utána kezdődött a második stressz, ez még erősebb és keményebb volt, mint az első. Az eredménye +6 kg. Tehát végül 2 kiló plusszal zártam, és nagyon keményen küzdöttem, hogy legalább ne menjek följebb. De néha nem sikerült, még egy kicsi plusz, amit utána csak leküzdöttem. Na most innen kezdhetem az egészet elölről. Jelenleg fel vagyok rá készülve, hajrá mínuszok! Bízom magamban - egyelőre ...

Jó érzés becsületesnek lenni!

0
Posztolta: Sora77

2018 május 29 13:22

Címkék:

Ma reggel a párom talált az utcán egy bankkártyát, külföldi állampolgárét. Minden adat rajta, hátoldalán a biztonsági kód. Ezzel a kártyával - ha még nem tiltatták le - valaki szét tudta volna magát vásárolni a neten, hiszen minden szükséges adat rajta volt. Igaz ez akkor lopásnak minősül. Miután bevizsgáltam  a kártyát, a párom bevitte a közeli szállodába, hátha  egy ottani vendégé. Nem volt ilyen nevű bejelentkezett ember náluk, de mások is megfordulnak náluk,  így kitették jól látható helyre, hátha előkerül náluk a gazdája, és nagyon megköszönték. Jól fogunk aludni.

Nyugdíj után 6 évig egészségesen

0
Posztolta: Sora77

2018 május 28 19:14

Címkék:

Nemrég olvastam egy tanulmányt a neten, a nyugdíjba vonulás utáni egészségi állapotunkról. Nem jelentett túl nagy meglepetést, hogy Európában a svédek vezetnek, ők a legtovább egészségesek. Ezzel szemben a magyar nyugdíjasokra vonatkozó megállapítás annál inkább tágra nyitotta szemeimet. A bejegyzést készítő az állítja, hogy a magyar emberek még 6 évig élnek egészségesen, miután nyugdíjba mentek. Azon kívül, hogy természetesen egy hirdetés megtakarításra bíztat nyugdíjas éveinkre, kíváncsi lennék, honnan valók az adatok. Elvileg KSH. De. Végig gondoltam, hogy sorstársaim közül ki lehetett egészségesnek minősíthető, mikor nyugdíjba ment. Nagyjából akorra már mindenki szedett gyógyszert, járt orvoshoz valamilyen bajával. Azaz már előtte is. Kik lehetnek azok a szerencsések, akik beletartoznak a " 6 évig egészségesen " csapatba? És annyira jó állapotban vannak, hogy így felnyomják az átlagot? Avagy néhány "alapbetegség" nem számít bele? Természetesen hozzászólási lehetőség nincs a cikk után... Ha meg belegondolok, hányan meg sem érik, hogy nyugdíjba menjenek... ők így már nem is rontják a statisztikát. Miután nincsen írója a cikknek, azt gondolom ez leginkább egy előtakarékossági hirdetés. Ezzel együtt nagyon kíváncsi lennék, hogy akár a KSH is, milyen adatokból kreált ilyen kimutatást. Erről egy nagyon régi iskolai éveimből származó tanári mondás jut eszembe: a statisztika olyan mint a bikini. Sokat megmutat, de a lényeget takarja. Addig is hajrá fiatalabbak, gyúrjatok várható egészséges 6 évetekre!

Megfőztem első pacalpörköltem

0
Posztolta: Sora77

2018 május 20 20:53

Címkék:

Érett korom ellenére még sosem mertem rászánni magam, hogy nekivágjak. Az is igaz, hogy más nem is szereti a családban. Annyira szép szeletelt, konyhakész pacal volt a hentesnél, hogy úgy gondoltam itt az ideje végre megfőzni. Mivel a legjobb helyen voltam, kértem útmutatást is az elkészítéséhez. Nem is bántam meg! Elsőként jéghideg vízben legalább fél óra áztatást mondott, mivel vegyszerrel kezelt a bendő. Ezt el is tudtam rögtön képzelni, hiszen annyira szép fehér volt, magától nyilván nem ilyen. Otthon rögtön beáztattam jó hideg vízbe és betettem a hűtőbe, így garantáltan hideg maradt. Több órát is ázott, mert csak délután készítettem el. Kivettem, leszűrtem, jól átöblítettem. Utána kezdődött az abálás, egy egész vöröshagymát és egy babérlevelet tettem a vízbe. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy mindössze 3/4 kg-ot vettem, a félről lebeszélt, hogy nagyon összemegy. Egy fél órát főztem - a hentes 20 percet mondott, kicsit rátettem. Utána megint leszűrtem, átöblítettem és ráraktam a pörkölt alapra. Tettem hozzá fokhagymát, őrölt borsot és bőven majorannát. Összességében azért visszafogottan fűszereztem, hogy ne legyen sok az én bendőmnek a fűszerezettsége. Nem tettem kuktába, hogy tudjam kontrollálni, hogyan puhul. Ha elfőtte a levét kicsit felöntöttem vízzel, mindíg annyival, hogy éppen ellepje. 3 óra elteltével késznek minősítettem és  elzártam, majd jól bevacsoráztam belőle. Ez a mennyiség végül két kiadós evésre bőven elég volt. Nem bántam meg, hogy nekiálltam, finom lett. Amikor ettem, eszembe jutottak más népek étkezési szokásai. Bizonyára sokban mélységes ellenérzést keltene, ha látná, mit eszem. Mint ahogy mi is szent borzadállyal nézzük, amikor pirított rovarokat eszegetnek, pedig ahol kevés az élelem az tényleg remek fehérjeforrás. Szóval ha valaki különös ételét látjuk, gondoljunk csak a mi pacalpörköltünkre!

Nyugger

0
Posztolta: Sora77

2018 május 11 15:10

Címkék:

Nem szégyenlem rögtön az elején leszögezni, hogy ezt a "megnevezését" a nyugdíjasoknak kifejezetten utálom. A nyuggerségnek semmi köze nincs az életkorhoz, és nem bír azonos jelentéssel a nyugdíjassal. Attól, hogy valaki elérte az öregkort és nyugdíjat kap, lehet polgári szellemű, lehet nyitott a világra és rendelkezhet szolidaritással. A nyugger nem. A nyuggerek csak egy részét képezik a nyugdíjasoknak. A nyugger az  aki nem hibás semmiért. A változással járó problémákat meg sem próbálják megoldani, inkább  a változás ellen küzdenek. Nem értenek  a politikához, "egyik olyan, mint a másik", amelyik ad egy keveset az jó. Egy nyuggert semmi nem érdekel, aminek a hatását nem érzi azonnal és közvetlenül a bőrén. A nyugger agresszív, összeférhetetlen. Könnyű felismerni buszon, boltban vagy az orvosnál. Furakszik, lökdösődik, tolakszik, kötekszik, szitkozódik és soha nem retten vissza a konfliktustól. Tudom használják többen ezt a kifejezést a normál, mindennapi életben a nyugdíjasokra, de ne tegyétek. Ennek a szónak nagyon rossz kicsengése van.

A tisztesség megkívánja, hogy megjegyezzem, több írást is elovastam a neten, hogy összeszedjem a lényeget, és próbáljam megértetni, miért is nem nevezhetőek általánosságban a nyugdíjasok nyuggernek.

Hol bújkál a 12.000 Ft gázdíj támogatásom???

0
Posztolta: Sora77

2018 május 8 18:29

Címkék:

2018. március 10.-én bejelentette Kósa Lajos, hogy az áprilisi számlában írják jóvá. Megjött ma az áprilisi és a májusi gázszámlám. A jóváírásnak híre-hamva sincsen. Már megint át lettünk verve? Lementek a választások, elmegy az ígéret is, mert már megvan a győzelem? Vagy csak a Nemzeti Közművek Földgázszolgaltató Zrt. maradt ki belőle? Már megint mi a csuda folyik itt? Nálatok történt valami???

Powered by Blogger.hu