SZJA bevallás: "Súlyosan fogyatékosok adókedvezménye"

1
Posztolta: Sora77

2018 április 10 13:48

Címkék:

Valamelyik nap olvastam, milyen kevesen veszik igénybe. A megnevezése nagyon megtévesztő, talán ezért is. Messze nem csak "súlyos fogyatékosság" esetében jár. Nagyon sok krónikus betegségben szenvedő embernek is, mint pl. cukorbetegég, laktózérzékenység és még sok más, fejből én sem tudom, de utána lehet olvasni, kérdezni. Mindössze az orvostól szükséges egy igazolás, mióta áll fenn a betegség. Az összege sem megvetendő, a mindenkori minimálbér 5% vonható le az adóból. Ha valaki most döbben rá, hogy régóta járna neki, az sem késő, önellenőrzéssel is vissza lehet kérni öt éven belül, azon túl már elévül. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az tudja ezt érvényesíteni, akinek van levont személyi jövedelmadója. Ha más kedvezmények miatt már nulla forint a levont adó, akkor nincs miből visszakérni. És pont emiatt faragnak rá a nyugdíjasok is. Amíg dolgozol megkapod, utána semmi, hacsak nem dolgozol nyugdíj mellett. Így nem elég, hogy nyugdíjasként eleve kevesebb a pénzed, de ennek a kedvezménynek elvesztésével még kisebb lesz a havi jövedelmed. Remek és hurrá.

Igen, meg vagyunk figyelve!

0
Posztolta: Sora77

2018 április 6 08:26

Címkék:

Bocs a kissé magyartalan címért, de a helyzetről leginkább ez a szóhasználat ugrott be. Sokan beszélnek "összeesküvés elméletről", sajnos tegnap konkrétan kiderült, hogy nem véletlenül. Nem szeretek politizálni, pláne nem nyilvános fórumon, de tegnap kiakadtam. Kora este becsönget egy hölgy, és mikor kinyitom az előszoba ablakot, - ajtót idegennek soha, - mondja, hogy levelet hozott legnagyobb pártunk vezetőjétől, amiben szavazásra kér bennünket. És adott még ajándékba két hűtőmágnest, pártnév nélkül, de a párt színével. Nyilván azért, mert kedvesen fogadtam. Ami alaptermészetem, nem a helyzetnek szólt, de ezt honnon tudhatná. És a lényeg: hány levelet hozott? Kettőt. A férjemnek és nekem. És miért? Mert 4 éve mi ketten mentünk el szavazni a családból. Tehát tökéletesen tudják, kik vettek részt a szavazáson. NO KOMMENT...

Újszerű húsvéti locsolkodás

0
Posztolta: Sora77

2018 április 3 17:05

Címkék:

Még a fiú-locsolók érkezése előtt megoldottam saját magam locsolását, egyben tartósítását. Reggel időben nekiálltam főzni, hogy mire megérkeznek a fiúk már készen legyek a konyhában. Először föltettem egy pörkölt alapot, rizses húsnak. Rájöttem elfogyott a hűtőből a felbontott, saját eltevésű darált pritamin paprikám. Na irány a kamra, egy új üvegért. Hogy könnyen kinyissam, egy késheggyel a tető alá nyúltam. Az eredmény frenetikus volt. A tető felröppent a levegőbe, és követte az üveg kb. negyedrésze darált paprika is. Spriccelt szanaszét. A csempe, az asztal, a konyhakő látványosan úszott a paprikától. Én sem úsztam meg, szerencsére csak a nagylábujjam és a papucsom bélése terült be. Áldottam magam  lustaságomért, nemrég vettem egy új talpbetétet a papucsomba, de még nem cseréltem ki. Így csak a régi lett károsult, most már kicserélhetem az újra. S.o.s jeleket küldtem a lányom felé, segítsen takarítani, hogy tudjam a főzést folytatni. Hát elvolt vele egy darabig... Mikor megjöttek a locsolók, felüdülés volt a kölni és vízpermet a paprika után.

Powered by Blogger.hu