Miért is jó a HD-s tv?

0
Posztolta: Sora77

2018 március 26 19:07

Címkék:

Valóban remek a képfelbontása, ma már nem is megfizethetetlen. A természetfilmeknél a finom apró részletek tűéles megjelenítése nagyon élvezetessé teszi a látványt. A sportközvetítések is még látványosabbak. Emlékszem egy régebbi tv-t közelről szemügyre véve láttam a képernyő apró pöttyeit, annyira szemcsés volt a képfelbontás. De igazából nem is erről akartam beszélni. Nézegettétek már a híres és szép színésznők arcát, amikor totálban látszanak? Bizony érdemes. A remek képnek köszönhetően látszik a vastag smink alatt is az egyenetlen arcbőr, a sok apró pattanás vagy kisebb rücskök, no meg a ráncok is életre kelnek. Az újságokban simára és gyönyörűre varázsolt hölgyek egyáltalán nem azok már a képernyőn sem, hiszen ott csak a sminkkel tudnak némiképp trükközni, de azon bizony átüt a valóság is. Arról már nem is beszélve, hogy smink nélkül az utcán összefutva velük sokukat meg sem ismernénk. Nem is szaporítom a szót. Lányok, asszonyok, bátran nézzetek a tükörbe, szépek vagyunk! Nem megcsinált mű nők, akikre teljesen fölösleges irigykednünk, hasonló helyzetben belőlünk is tudnának sztárt csinálni. Mi így vagyunk szépek, így szeretnek bennünket. Fő az önbizalom!

Jegyhez jutás a Centrál Színházba

0
Posztolta: Sora77

2018 március 22 13:11

Címkék:

Már jó ideje műsoron van náluk a My Fair Lady, Tompos Kátyával és Alföldi Róberttel. Irigykedve olvastam ismerőseim lelkes beszámolóját, mennyire jó a darab. Bármennyire is próbálkoztam nem sikerült rá jegyet szereznem, nagyjából szinte nulla esély volt rá. Bocs erről eszembe jutott egy főiskolai matek előadás, ahol mondta a tanár, vegyük nulla bármilyen kicsi epszilon  sugarú környezetét. Na ekkora volt az esélyem is...  Tegnap véletlenül megtaláltam, hogy ma 11 órakor kezdik az internetes jegyek árusítását májusra. Gyorsan meg is néztem, melyik időpontban tudnánk elmenni, hogy felkészült legyek. 10 után kezdtem felnézegetni az online felületre, de még semmi. Közben előkészítettem az ebédet, hogy azzal is haladjak. 11 óra előtt már nem egészen 10 perccel újra megpróbálkoztam, és kb. a padlóig zuhant az állam. 328. sorbanálló voltam! Félperenként frissítettek, bíztató volt, hogy néhány hellyel mindíg előbbre kerültem, de közben úgy kalapált a szívem már, mintha egy nagy tétű versenyben játszanék. Ki is derült nem véletlen. Kb. 20 perc várakozás után végre előre kerültem, és bejutottam az online jegyrendelésbe. Egyből rákerestem az időpontra, és másodjára esett le az állam. Éppen hogy tudtam még venni két jegyet egymás mellé, erkély első sorba. Egyedül az erkélyen volt még néhány páros szabad jegy. Gyorsan kifizettem, előnye a rendszernek a bankkártyás fizetés, nincsenek plusz költségek. Utána egy új oldalra kerültem, hogy várjak türelmesen a fizetésem ellenőrzésére. Kb. fél óra múlva érkeztek meg az online nyomtatható jegyek. Na végre egyenesbe kerültem. Ekkor az érdekesség kedvéért ismét rákattintottam az online vásárlásra, fél 12 volt. Az előttem állók száma 612! Hát azok a szegények mit tudtak már venni? Volt még jegy szinte mindegyik előadásra, de elszórva csak 1-1 szabad hely. Jó persze más darabokra volt még jegy. A lényeg, hogy végre májusban és is beülhetek megnézni kedvenceimmel a My Fair Lady-t !

Ingyen kávé egy versért - holnap, a költészet világnapján

0
Posztolta: Sora77

2018 március 20 08:08

Címkék:

Nagyon szimpatikus kezdeményezés, holnapra több cukrászda, kávézó is meghirdette ezt. Azzal fizetsz a kávéért, ha elmondod kedvenc versed, vagy akár egy saját költeményedet. Budapesten elég sokan csatlakoztak, a neten megtalálható a lista. Vidéken sajnos már kisebb a lelkesedés, vannak nagyobbnak számító városok, ahol nincs vállalkozó. Van olyan is, aki belépett a kezdeményezésbe, de nem teszi közkincsé, csak saját vendégei tudták meg. Én mindíg is szerettem a verseket, volt, hogy csak a saját örömömre megtanultam ami tetszett. Általános iskolában rendszeresen szavaltam ünnepségeken, jártam versenyre, még ha nem is nagy sikerrel. De a felkészülés, a részvétel volt valóban a fontos, nem a győzelem. Még versírásssal is próbálkoztam. Egyszer beküldtem néhányat a Pajtás újság szerkesztőségének. Kaptam egy kedves választ, - sosem felejtem el - Ani nénitől. Megköszönte a beküldött verseket, de azt írta sok bennünk a rím és ritmus hiba, egyelőre inkább olvassam mint írjam őket :). Ez azért nem vette el a kedvem, amikor "rámjött" írogattam, később is, többször is. Igaz többnyire megtartottam magamnak őket ... Amikor valamit ki akartam adni magamból, de nem találtam más módját, akkor fordultam a versíráshoz. Sok manapság íródott versnél én is elgondolkodom, mitől is vers valójában. Teljesen szabad formátumok, minden klasszikus kellék nélkül - én legalábbis így látom. Egy hozzáértő bizonyára meg tudná mondani, mitől is jók mégis. Nálam  marad a tetszik vagy nem eldöntése. Nyilván a régebben élt nagy költők minden versét sem feltétlenül szereti az ember, még ha azok verstanilag hibátlanok is. Sajnos a holnapi akcióban nem tudok részt venni aktívan, de remélem sokan elmentek.

 

AKI MA VAGY HOLNAP MEGOSZTJA SAJÁT VERSÉT VENDÉGÜL LÁTOM NÁLAM, EGY KÁVÉRA!


Kicsi ország vagyunk :)

0
Posztolta: Sora77

2018 március 18 18:55

Címkék:

Valóban nem túl nagy az országunk, de néha úgy tűnik, mintha egy nagy falu lenne :) Ezzel szembesülök rendszeresen a facebookon. Kis túlzással szinte minden ismerősömnek vagy családi, baráti körének van olyan ismerőse, akit én is ismerek. Mai felfedezésem, hogy általános iskolai osztálytársnőm fia ismerős unokaöcsémmel, és volt főnököm lányával. Korábban kiderült, hogy középiskolás osztálytársnőm tanította főiskolai csoporttársam fiát, kolléganőm unokáját. Lányom középiskolai barátnője szintén tanít, nála egy nagyon régi kollégám gyerekei, és a fodrászom lánya tanult. Most hirtelen ennyi, de volt ezen kívül is több hasonló meglepetés, de nem akarom tovább ragozni :).  Ti hogy vagytok ezzel?

Köszi Penny!

0
Posztolta: Sora77

2018 március 14 16:56

Címkék:

Előbb-utóbb könnyen bekövetkezhet az ember életében, hogy oda kell figyelnie a kiadásaira. Sajnos sokaknak már alapból ilyen az életük.  A szerencsésebbek amíg dolgoznak és rendesen keresnek nem kényszerülnek arra, hogy megnézzenek minden forintot. Amikor be kell vásárolni a napi élelmiszereket, bemegy közeli vagy kedvenc üzletébe és megveszi, amire szüksége, igénye van. És ez egy természetes életforma. Nos ebben az időben hajlamos az ember egy csomó szükségtelen dolgot is beszerezni, amiről hamar kiderül, hogy felesleges kiadás volt. De mivel nem veszélyezteti a megélhetést túlteszi magát ezen. És egyszer eljöhet az az idő, amikor az anyagi helyzet romlik, sokkal kevesebb pénzből lehet gazdálkodni. És ekkor a helyzetét felismerő ember elkezd tudatos vásárlóvá válni. Mikor bemegy megszokott üzletébe, megveszi a szükséges dolgokat, kifizeti és rádöbben, alig van valami a szatyrában, és egy csomó pénzt otthagyott. Ekkor változtat szokásán, és betér a másik, olcsóbb árukat kínáló üzletbe. És tapasztalja, hogy sokmindent akár 50-100 Ft-tal kevesebbért is meg lehet venni, és semmivel sem gyengébb minőségű. Így a másik boltban otthagyott pénzért innen egy degeszre pakolt szatyrot visz haza. És lassan a családtagjai is rájönnek, érdemes oda betérni, mert kevesebb pénzt költenek. Van a családban laktóz érzékeny - itt minden mentes tejtermék lényegesen olcsóbb. És érdemes az akciókat figyelni. Nem csak itt, más üzletekben is, ahol a szükséges egyéb dolgokat vásárolod, pl. tisztító és tisztálkodó szerek. Az úgynevezett saját márkás termékek sokkal olcsóbbak, mint a "márkásak", és nem rosszabb minőségűek. Csak nincs az árukban benne a hatalmas reklám költség. Szóval némi odafigyeléssel jobban tudunk gazdálkodni. Ami a bejegyzés címét illeti: március 8-án, nőnap reggelén le kellett menni tejért, mert elfogyott, ráadásul aznap kezdődött az új akció. A laktózmentes tejet 100 Ft-tal kevesebbért adták. Beszereztünk jónéhány dobozzal. Fizetés után egy kedves fiú egy szál rózsát nyújtott át nőnap alkalmából. És ez olyan szép és friss virág volt, hogy most egy hét után kezd csak picit hervadozni. Azért ez sem mindegy, hogy egy ilyen kedves gesztus után egy másnapra lekornyadó virágod lesz,- volt ilyenre is példa, - vagy odafigyelnek arra, hogy friss virággal kedveskedjenek.  Szóval, ha még nem tetted, legyél tudatos vásárló, ne várd meg, amíg rákényszerülsz.

 

Fogorvosok

0
Posztolta: Sora77

2018 március 6 19:15

Címkék:

Sajnos sok fogatlan embert látni, főleg a szegények körében. Manapság a fogpótlás nem egy olcsó procedúra, ez is része az egészségügy javítandó területének. De igazából most a fogorvosokról készülök írni. Nekem sokáig nagy szerencsém volt, az állami ellátásban nagyon jó orvosom volt, évtizedekig jártam hozzá. Lelkiismeretesen igyekezett menteni minden menthető fogat, csak végszükség esetén húzott. Sajnos megkezdődött a rendelő átszervezése, bekerült az orvosegyetem hatáskörébe, így sokminden megváltozott. Korlátozva lett a doktornő munkaköre, így pótlást már nem csinálhatott. Ekkor még szerencsére házon belül egy nagyon jól dolgozó fiatal orvoshoz kerültünk. Egy idő után azonban ultimátumot kapott az egyetemtől, vagy csak nekik dolgozik, - volt már magánpraxisa is, - vagy elmegy. Nyilván elment, bár sajnálta itthagyni a pácienseit. Az egész intézményben ekkor már teljes volt a felfordulás, hosszú várakozás, előjegyzés, vége lett a régi normális működésnek. Így egyértelmű volt, követjük az orvost magánrendelésén. Inkább fizetünk, de biztosak leszünk, hogy jó ellátást kapunk érte. Szerencsére korrekt árakkal dolgozik, így azóta is hozzá járunk. Eközben egy családtagunk egy magán fogorvosi rendelőben kötött ki, az előzőkben említett intézményben képtelenek voltak normális szájsebészeti ellátást nyújtani. Ajánlottak neki egy doktornőt, aki rendbe tette a fogait. Mivel dolgozó, leginkább az esti órákban tudott elmenni hozzá, ezért nem jött a mi orvosunkhoz. Jó ideig nem volt gondja, nemrég azonban megfájdult egy gyökérkezelt foga. Visszament a magánrendelőbe, bár szomorúan tapasztalta, hogy régi orvosa már nem dolgozik ott. Megnézték a fogát, elkészült a röntgen, mondta az orvosa konzultál a vezetővel és elküldik az ajánlatukat, ami valószínűleg foghúzásra és pótlásra vonatkozik. Kifizette a konzultációs díjat - már hogy beült a székbe és belenéztek a szájába, - és a röntgent. Több mint egy hét elteltével nagy keservesen megküldték az ajánlatot, foghúzás, pótlás - horror áron. Ekkor kissé kétségbe esett. Így ajánlottam újra a mi orvosunkat, most már nem tétovázott, bejelentkezett hozzá. A doki megnézte, és felajánlotta, hogy megpróbálja megmenteni a fogát. Újra megnyitotta a gyökeret, kikezelte és egy hét múlva betömte. Egyelőre jól van! Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a rendelőnek sokkal inkább érdeke drága munkát végezni, mint a beteg érdekét nézni és megpróbálni segíteni rajta, megkísérelni megmenteni egy fogat. Mert a drága rendelőnek nyilván fizetnie kell a bérleti díjat, a pácienseket fogadó asszisztenst, és emiatt ott húzzák le a beteget, ahol tudják.

A fogainkat pedig nem szabad elhanyagolni!

Powered by Blogger.hu