Nézd a gázszámláidat, decembertől többet fizetsz!

0
Posztolta: Sora77

2017 november 15 16:02

Címkék:

Ha még valaki nem kapta meg vagy nem nézte meg, nem lesz boldog. Decembertől magasabb számlát kaptunk. Trükkösen, mert a gáz árát nem emelték. Egyszerű de igen randa a megoldás. Eddig 3486 MJ fűtőérték határig a kedvezményes, I.árkategóri szerinti díjat fizettük. Efölött a magasabb, II.árkategória szerint számláztak. Decembertől szépen lecsökkentették a kedvezményes határt 737 MJ-ra, így értelemszerűen több kerül a drágább sávba. Nálam ez konkrétan havi plusz 1250 Ft-t jelent. Köszi szépen Nemzeti Közművek Földgázszolgáltató Zrt! Boldog Karácsonyt nektek is!

Kérem vissza a Hajdú Energomatot!

0
Posztolta: Sora77

2017 november 5 20:17

Címkék:

25 évet szolgált nálunk, teljes megelégedettségünkre. Sajnos meg kellett válnunk tőle, mert már elég sok hibája volt, bár még működött. Kicseréltük egy szép új, elegáns és okos Indesitre. Eleinte minden rendben volt, bár hiányoltam róla a rövid centrifugálás programot, amit szerettem az Energomatnál. Na de megszoktuk egymást, jó stabilan áll, nem ugrál el mint elődje. Eltelt kb. 3 év és ahogy felnyitottam az ajtaját furcsa homokcsikorgás hangot hallatott. Azt hittem piszok került rá, próbáltam a nehezen hozzáférhető részen tisztogatni. A hang nem szűnt meg. Rövidesen fény derült a titokra: elkezdett a tető rozsdásodni. Felpuffadt a zománc, megjelent alatta  rozsda. Most már az oldalára is átterjedt. Szó se róla, mikor megvettük az eladó 8-10 évet adott neki... de egy szuper masinát a rozsda kezdjen ki ilyen fiatalon? Ez felháborító. Ezután nem sokkal beszélgettem egy nővel, kitárgyaltuk a mai háztartási cikkeket. És ő kimondta a frankót: azért vonták ki a forgalomból kedvenc mosógépem, mert túl jó volt. Alig kellett hozzányúlnia szerelőnek. És ez a fogyasztói társadalomnak nem kedvező! Emlékszem gyerekkoromból az egész életre szóló masszív szovjet termékekre, amit megmosolyogtunk. Most már nem... Ránk kényszerítik a termékcserét, mert úgy készülnek az újak, hogy ne legyenek túl hosszú életűek. Ilyen remek a fogyasztó társadalom! Én nem ilyen lovat akartam ...

Évák

0
Posztolta: Sora77

2017 november 2 22:58

Címkék:

Volt egy férfi, akinek az életében Évák követték egymást. Majdnem. Még egyetemista korában megismerkedett Évával, akit később feleségül vett. Született két szép lányuk. Nagyon jó apa volt, vitte reggel őket óvodába, iskolába, délután úszóedzésre. Mindent megtett értük. A feleségével kezdett romlani a kapcsolatuk. Ekkor kezdett új munkahelyén, ahol éppen fölállt  egy csapat egy új munkára, ő lett a vezetőjük. És nemsokára belépett a csoportba Szilvi, egy fiatal, független lány. Szinte  első perctől kölcsönös szimpátia alakult ki közöttük, ami néhány hónap elteltével szerelemmé mélyült. Próbáltak ellene küzdeni, de alulmaradtak. Amennyi időt lehetett együtt töltöttek, és egyre inkább úgy érezték, a másik az igazi. A férfi egy este leült Évával megbeszélni az érzéseit. És győzött a feleség, a gyerekekkel érvelt, és ez megingatta. Ezután elmondta Szilvinek, hogy ártatlan és védtelen gyerekeivel szemben nem érzi becsületesnek magát, ha otthagyja őket. Együtt sírtak De az érzéseik nem változtak meg egymás iránt, nem búcsúzhattak el. Teltek az évek, és Szilvi úgy érezte, szeretne családot, gyereket, ezért lazított a kapcsolatukon. Keresni kezdte azt az embert, aki mellett ezeket megtalálja. Végül belátta, el kell engednie a férfit, másképp nem fog sikerülni. A férfi nem sokkal  később találkozott Második Évával. Nem volt egyszerű kapcsolat, hiszen mindketten házasok voltak. Idővel viszont a férfi mégis elhagyta a feleségét, a gyerekei már nagyobbak voltak, és elváltak. Összeköltözött Második Évával, aki szintén otthagyta férjét, bár még házasságban éltek. Kapcsolatukat azonban végig kísérte Második Éva féltékenysége Szilvi emlékére. Ez annyira rányomta a bélyegét a mindennapokra, hogy végül nem maradtak együtt. És ekkor jött Harmadik Éva. Ő is független nő volt, felnőtt gyerekkel, nem volt akadálya a kapcsolatuknak. Harmadik Évának közben unokája is született, a férfi úgy szerette mintha sajátja is lenne. Mivel Harmadik Éva nem volt olyan fétékeny, mint a Második, a férfi néha fölhívta Szilvit, elbeszélgettek, melyikükkel mi van. Ekkor már Szilvi is férjnél volt, gyermeke is született. Egyszercsak Szilvit kórházból hívta, nagyon beteg lett. Szilvi rohant  be látogatni hozzá, a férfi alig hitt a szemének, hogy ott van. Később mikor hazaengedték már kicsit jobban lett. Egyszer Szilvi telefonhívást kapott Harmadik Évától. A férfi elment... A temetésén ott volt a három Éva és Szilvi is, ő sírt a legjobban. Azóta is őrzi az emlékét a szívében.

Powered by Blogger.hu