Vásárlás a neten? Soha többet Extreme Digital!

0
Posztolta: Sora77

2017 október 30 19:43

Címkék:

Elérkezett az ideje, hogy lecseréljük a fagyasztószekrényt. Még működött a régi, de erősen tinédzser korban járt, nem akartuk kivárni, hogy szegény kidőljön. Egy péntek este nekiálltunk a projektnek. Én elkezdtem nézelődni, a lányom meg már küldte át a megfelelő méretű fagyasztók adatait. Na igen, neki ez már a kisujjában van, direkt rákereséssel pillanatok alatt megtalálta... Megnéztem a javaslatait és máris meglett a megfelelő darab. Ár alapján az Extreme Digital ajánlata volt a legkedvezőbb. Elküldtem a megrendelést, rövidesen jött a visszajelzés, hogy a termék nincs raktáron, amint beérkezik értesítenek. Ez teljesen logikus volt, minek tartanának egy fagyasztót. Hétfőn meg is érkezett az email, hogy a termék a raktárban. Ezután jött a következő levél, melyben megkérdezték, mikorra kérem a kiszállítást. Az első felajánlott időpont szerda volt, hurrá, ki is választottam. Kedden teljes felfordulást csináltunk, kirámoltuk a kamrát - oda került az új is -, a régit begyömöszöltük a konyhába, alig lehetett ott megmozdulni. Izgatottan vártam a szerdát. Eljött, de a fagyasztó nem. Délután ránéztem a rendelésre, állapota: kiszállításra vár... Mi van??? Felhívtam az ügyfélszolgálatot délután, és tőlük tudtam meg, hogy is megy az egész. A szállítási időpont felajánlása egy nagy kamu volt. Amikor odakerül a sor átadják egy futárcégnek, ami majd kihozza. Elkezdtem nézni a rendelést, nem történt semmi. Csütörtökön jött egy új email, hogy a nap folyamán adják át a futárcégnek. Ez kb. este történt meg. De nem ám, hogy átadják, és azok másnap hozzák. Á dehogy! Ők is őrizgetik egy kicsit, és majd értesítenek, ha hozzák. Pénteken végre látszott, hogy megkapták. És estére a rendelés állapota azt mutatta, hétfőn szállítják ki. Na végre. Hétfő reggel ránézek - a helyzet újból változott: kiszállítás kedden... Közben már beszéltem sok ügyfélszolgálatossal, kedvesek, segítőkészek voltak, tőlük tudtam végül meg a rendelés teljesítésének menetét. De ők is csak azt látták amit én, érdemben segíteni nem tudtak. Eljött a kedd és megszólalt a telefonom: hívott a kiszállító, hogy ma jön, még elég jól behatárolta az érkezésük idejét is. Így végre nálunk landolt a mélyhűtő. Hogy ennyi idő alatt mennyit szidtam a rendszerüket azt a fantáziátokra bízom...

A "nyugdíj" szó

0
Posztolta: Sora77

2017 október 4 21:40

Címkék:

Amíg nagyon fiatal az ember, addig ez olyan távoli dolog számára, hogy nem is foglalkozik vele. Akik már nyugdíjasok öregek számukra, függetlenül attól, hány évesek. Nagyjából talán eddig jutnak el. Ha már kijárták az iskoláikat és dolgozni kezdtek, még mindig nagyon messze van, pláne manapság. Ha előrelátóak megfogadják a jótanácsot, hogy nem árt idejében elkezdeni a magukról való gondoskodást ha megtehetik, mert azt ma még csak jóslatokban látni, mi lesz a mai fiatal generáció sorsa, mire eléri a nyugdíjkorhatárt. Ebben a korukban már a családtagok lassan nyugdíjba kerülnek, "hála" a fokozatos korhatár emelésnek és a nők 40 éves kedvezményének. Mi még találtunk rögtön munkát, válogathattunk is, hová menjünk dolgozni. Amikor már  dolgoztam, jó volt, hogy a gyerekem születésekor édesanyám be tudott segíteni. Ő még a régi rend szerint lett nyugdíjas, bár néhány évet ráhúzott, mert akkor szükségünk volt több pénzre. Ha viszont magát a szót ízlelgeted, az olyan végleges érzést kelt. A nyugdíjas egy ellátásban részesülő, egyre öregebb ember. Ahonnan már "nincsen visszaút", egyre idősebb, rozzantabb leszel. Ezt kell magadban első körben feldolgozni, elfogadni. Nem könnyű. De jobb, ha gyorsan megteszed és átértékeled az életed. El kell jutni odáig, hogy élvezd a napjaidat, hozd ki belőle a legtöbbet, amíg lehet. Ne gyárts magadnak problémákat, negatív godolatokat. Nyilván vannak rosszabb napok, - pl. egy konkrét egészségügyi probléma, - amik nem éppen pozitív érzéssel töltenek el. Be kell őket fogadni és némi türelemmel kiböjtölni, amíg elmúlik. Nem szabad átadni magad a kétségbeesésnek. Látni szerencsére aktív idő embereket, sportolnak, táncolnak. Sokan csendben magukban kinevetik őket, mit akarnak már ezek a vénemberek. És ez milyen butaság. Az évek, a ráncok száma egy dolog, de sokkal fontosabb, hogy belül mit érzel.

Ne a kifogásokat keresd

0
Posztolta: Sora77

2017 október 2 20:01

Címkék:

Azt gondolom sokan vagyunk úgy, hogy valamit meg kellene csinálnunk, de csak húzzuk az időt. Kissé patópálosan úgy gondoljuk, hogy ráérünk még. Ha rákérdeznek remek kifogásokat tudunk előhúzni, miért is nem végeztünk a dologgal. Viszont ha őszinték akarunk lenni legalább önmagunkkal, előkerül az igazság. Egyszerűen semmi kedvünk megcsinálni, amíg nem muszáj. Hátha nem is kell... Inkább megnézek egy filmet ami örömet okoz. Meg különben is, biztos, hogy most van itt az ideje? Elfér még az a kupac vasalnivaló, ahogy eddig is. Ha kell valami belőle kihalászom és kész. Miért kellene máris bezacskózni a nyári holmikat, olyan szépen süt még a nap! Jó, poros a bútor, de ha letörlöm két nap múlva ugyanígy fog kinézni. Tehát nem ráér akkor? Azt hiszem ilyen listát bárki pillanatok alatt össze tud rakni. És mégis, ha összekapom magam és megcsinálom  egy-két elmaradásomat, utána olyan jó érzés tölt el. Milyen jól néz ki a szoba! Hogy ragyog a csempe a konyhában! És ilyenkor örülök, hogy túl tudtam lépni magamon. Hajrá! :)

Powered by Blogger.hu