Önkéntes segítségnyújtás

0
Posztolta: Sora77

2017 január 20 18:45

Címkék:

Most, hogy itt a téli hideg, még többet hallani önkéntes segítőkről. Bárki rákeres a neten, sok lehetőséget talál, ha önkéntes munkát szeretne végezni. Lehet mesét olvasni beteg gyerekeknek, idős embereket gondozni, civil szervezetek munkájában részt venni, vagy akár állatokkal foglalkozni. Akinek van ideje és kedve válogathat a lehetőségek között, mit szeretne legszívesebben csinálni. Azonban nem csak ők végeznek segítő munkát. Gondoljatok bele: ha beteg a szomszédotok, nem visztek neki egy ebédet, ha nincs aki gondoskodjon róla? Ha hideg csúszós idő van, nem kérdezzük meg idős rokonunkat, ismerősünket, mit vásároljunk be neki? Ez is az önkéntesség egyik formája, csak nem is gondolunk rá, csináljuk, mert szívünk és lelkiismeretünk diktálja. A segítő szándék benne van minden jóérzésű emberben.  Amikor kicsi volt a lányom, időnként egyik szomszédasszonyunk vigyázott rá. Ha nála valami kisebb javítani való akadt, a párom átment megcsinálni. Az egymásra figyelés, a kölcsönösség sokat számít. Meglocsolni a szomszéd virágait ha elutazik, odafigyelni a másik lakására ha nincs itthon, apró dolgok, de akinek segítesz annak sokat számít. Ezek csendes, nem regisztrált önkéntességek, de ugyan olyan fontosak, mint a nagyszabású akciók. Vannak  olyan emberek is, akik egy szűkebb körben saját erejüket, egészségüket nem kímélve segítenek másokon. Begyújtik a felajánlott dogokat és továbbítják a rászorulóknak. Kisebb facebook csoportba szerveződve teszik a dolgukat. Sajnos egy ilyen csoportba mindig bekerül egy-egy csaló, nem őszinte tag, szerencsére a többségük lelepleződik. Milyen szívfájdító olvasni a rászorulók kéréseit, és milyen megindító a megérkezett segítség öröme! Kívánom minden kedves olvasónak, élje át a segítség nyújtásának örömét. Kívánom minden rászorulónak, hogy találja meg a segítő kezet!

Szeretethiányosak vagyunk

0
Posztolta: Sora77

2017 január 9 14:17

Címkék:

Egyre több embertől hallom, hogy úgy érzi, nem kap elég szeretet. Ha van is családja, vannak barátai, rokonai, akikkel együtt él vagy rendszeresen találkozik, mégis hiányérzete van, szeretethiány. Ez pedig nagyon sok kellemetlen tünetet okozhat. Csak néhány: álmatlanság, szorongás, kapcsolati problémák. Van aki túl sokat beszél, más meg alig akar megszólalni. Hirtelenek, indulatosak, türelmetlenek, vágynak az elismerésre. Lehetne még bőven sorolni a tüneteket.

Egy érdekes helyzet, nemrég hallottam. Két testvér felnőtt korukban beszélgetnek, az egyik azt mondja: én a mai napig állandó szeretethiánytól szenvedek. Amikor kicsik voltunk, úgy éreztem, téged jobban szerettek a szüleink, mint engem. Te voltál az idősebb, az elsőszülött, sokszor emiatt éreztem. Mire az idősebb szeme kikerekedik: én éreztem azt, hogy téged szeretnek jobban. Te voltál a kicsi, vigyázzak rád, ezt meg azt ne csináljam...

Ez igen elgondolkodtatott. Nyilván nem könnyű egy szülőnek minden pillanatban igazságosan és egyenlően bánni a gyerekeivel, ez érthető. De inkább ott lehet a hiba, hogy nem tanulták meg szeretni ÖNMAGUKAT. Senki nem tanította meg ezt nekik, és téves emlékeik miatt fájdalmat hordoztak magukban. Kíváncsi lennék, ha önmagatokba néztek, mit válaszolnátok a saját kérdésetekre : szeretem, elfogadom én magam? De őszintén! Ha nem tudjátok tiszta szívből rámondani az igent, akkor bizony el kell kezdeni megszeretni önmagatokat, mert sok problémátok ebből fakad. Nem lesz könnyű feladat, de ha nem adjátok föl és szembe mertek nézni önmagatokkal, sokkal boldogabb életet tudtok élni.

Powered by Blogger.hu