Fásítástalanítás

0
Posztolta: Sora77

2016 április 25 12:58

Címkék:

 

Jó, tudom, nincs is ilyen szó... De ma valahogy ez ugrott be, amikor az Irgalmasrendi Kórház udvarán ( ez a Hild udvar ) megláttam a kivágott platánfákat. Azért kezdték őket kivágni, mert nem egészségesek - ez volt mondva... De a törzsüket látva kutya bajuk sem volt, legfeljebb valakiknek ápolni kellett volna őket rendszeresen. Az udvaron most hadiállapot van, ott a sok gally és a törzsek. Ennek köszönhetően, hogy megszűnt az enyhet adó árnyékuk, nyáron szépen megsülnek majd a betegek és a dolgozók. Ugyanis körben hatalmas üvegablakok vannak az épületen, minden más árnyékolás nélkül. Egymás mellet folyamatosan, jó magasak. Nekem is volt szerencsém bent feküdni, és bizony mikor meleg volt innen az udvar felől szellőzettük a kórtermeket is. Hát most majd lesz jó kis üvegház hatás! Nem tudom esetleg újra meg akarják-e  nyitni az udvart a kultúrális rendezvények előtt, de nem hinném, hogy a fák megakadályozták volna. Hiszen nagyon régóta ott állnak, és akkor is voltak itt rendezvények. Sajnos most ez terjed az egész városban, régi szép fák tűnnek el garmadával. A József nádor tér már áldozatul esett, és tervben van a Városliget, Római part, Orczy kert is. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Tegnap végre az Ombudsman kiállt a fák mellet, ne legyenek a nemzetgazdasági érdek áldozatai. Ők adják nekünk az éltető oxigént, megbecsülni kellene őket nem kiirtani. Erről most több csúnya asszociáció jut eszembe... De csak a költői kérdést teszem föl: Mégis, kinek érdeke?

Esetem a töltött káposztával

2
Posztolta: Sora77

2016 április 24 13:47

Címkék:

Néha a praktikus nő is követ el hibát. Hétvégére töltött káposztát készültem főzni. Szálas savanyú káposztából és húsgombócból áll igazából, így tanultam édesanyámtól, nem szoktam káposztalevelet töltögetni. Nem is annyira vagyunk káposztaevők, így mindenki annyit szed belőle, amennyit kíván. Meg is vettem a hozzávalókat, a savanyú káposztát, darált pulykacombot - kevés disznóhúst fogyasztunk. Szombaton nekiálltam megfőzni, de jó, vasárnap délelőttöm szabad. Megcsináltam a húsgombócot majd kinyitottam a káposzta zacskóját. Megkóstolom - kicsit túl ropogós és nem elég savanyú, talán új káposztából készült? Volt egy kicsit érdekes mellékíze is, de túlléptem rajta. Ahogy főztem éreztem nem elég savanyú, tettem bele egy kis citromlevet. De megint éreztem azt a furcsa mellékízt. Na mindegy, megint túlléptem rajta, majd csak elmúlik az ízesítésről. A káposzta keménysége miatt elég sokáig kellett főzni, már a gombócok is kicsit túlfőttek, így elzártam alatta gázt. Vettem ki egy kis kóstolót, hát bizony a mellékíz megmaradt. Na legfeljebb nem esszük a káposztát, csak a gombócot. Anyukámmal is megkóstoltattam, ő is erre jutott. Kicsit később visszajött, és mondja, olyan nem jó a szájíze utána. Na ezután következett a lányom, őt is felkértem kóstolásra, de neki már elmondtam, mi aggaszt. Levette a fedőt, beleszimatolt a lábasba és sűrűn rázta a fejét, hogy ezt ő már meg sem kóstolja. Így maradt mára a B terv, rántott csirke, krumplipüré, megettük jóízüen. Na de mi legyen a káposztával? Megkérdeztem kedves szomszédasszonyom, - miután elmeséltem neki a történetet - és nemhiába, rögtön ajánlott egy megoldást. Pártfogolt éhes kutyái örömmel megeszik, ha elviszi nekik. Még a káposztát is. Így szépen vödörbe tettem az egészet, jó étvágyat, kedves éhes kóbor ebek. Csak a páromat sajnálom, aki az remélte, hogyha ma délután hazajön jó kis káposzta várja!

A jótékony szemromlás

0
Posztolta: Sora77

2016 április 15 18:15

Címkék:

Ahogy idősödünk, többnyire a szemünk is romlik. Ennek megvan a maga előnye is. Amikor valahová készülök és egy kevés sminkkel próbálom jobb formába hozni magam, a tükörben az összhatást látom. Ha rendben levőnek találom kész vagyok, lehet menni. Egyik nap kicsit mást próbáltam ki és ezért feltettem a szemüvegemet, hogy úgyis megnézzem az eredményt. Hát elborzasztott. Minden ránc, minden bőrhiba teljes "szépségében" láthatóvá vált előttem, na meg az új smink hibái is. Gyorsan letöröltem az egészet, és maradtam a megszokottnál. Szemüveg le, összhatás rendben. Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy amióta nagyfelbontású nagyképernyős tv-n nézhetek filmeket, közeli képeknél bizony remekül látni fiatal szép színésznők sminkkel vastagon elfedni próbált bőrhibáit. Hiába, ők is csak emberek. Újságok címlapján remekül mutatnak némi fotós korrekció segítségével, az idősebbek is, közelről nézve a valóságban már messze nem mutatnak olyan jól. Szóval nincs okunk szomorkodni. A fiatal lányok arca még nem ráncos, és szerencsés esetben még a bőrük szép. De ahogy telnek az évek és éretté válik az arc, egyre több lesz a szépséghiba rajta. De ha belenézek a tükörbe, és az összhatással meg vagyok elégedve, elmosolyodom. A párom szeme szintén nem a régi, ő sem látja rajtam a kisebb-nagyobb hibákat élesen, számára is az összhatás lesz látható. Akkor meg mi okom lenne panaszra???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bolondok napja

0
Posztolta: Sora77

2016 április 1 11:48

Címkék:

Szeretem április elsejét. Sajnos úgy tűnik, sokakat már hidegen hagy, nem próbálják egy apró kis ártatlan tréfával jobb kedvre deríteni a többieket. Pedig egy kis viccel az ember egész napja jobb lehet. Középiskolás koromban a könyvvitel tanárunknak  sok kedvenc mondása volt, az egyik ilyen a "csak a kabátodat hoztad el?". Ez szólt a nem figyelőnek. Egyszer április elsején szépen föltettük a táskánkat a székre, betakartuk a kabátunkkal, mi pedig elbújtunk a WC-ben. Hát nem értékelte... Régi elbeszélésekből elég durva tréfákról is hallottam, pl. a kolléga munkásbakancsát lerögzítették százas szöggel a padhoz. Olyan is volt egyik munkahelyemen, hogy egy kolléga táskájába egy féltéglát tettek, azt cipelte haza. Volt annyi humorérzéke, hogy másnap ő tette bele egy következő áldozatéba. Néhány napig jól elvoltak vele. Mostanában mintha eltűnne az emberekből a humorérzék, a kezdeményező készség egy kis tréfára. Nagyon sajnálom. Nem szabadna annyira komolyan venni az élet nehézségeit. De van még ma idő behozni az elmaradt viccet, hajrá! Egyébként kössétek be lógó cipőfűzőtöket :DDDDDDDD

Powered by Blogger.hu