Ha Moszkva akkor Budapest

0
Posztolta: Sora77

2016 március 30 08:14

Címkék:

Természetesen nem politizálni akarok. Egyszerűen csak a filmipar huncutságait veszem észre. Amikor itt forgatta Bruce Willis az új Die Hard filmjét, és a sok lezárás volt a városban, akkor Budapesten moszkvai jeleneteket vettek fel. Üldözések, kocsik összetörése, mindez szép hazai környezetben. Száguldoztak az ismeretlen kisutcákon, de az Erzsébet híd és a rakpart már jól felismerhető, sok szép műemlékünk is látható a filmben. Nemrégiben elkezdtem nézni egy sorozatot felvételről, a Kettős ügynököt. Egyébként bátran ajánlom figyelmetekbe, nagyon jól sikerült sorozat. Kémfilm, változatos helyszínekkel és történetekkel, nem csak a műfaj kedvelőinek nyújt jó szórakozást. Ennek a sorozatnak a második évadjában ismét Moszkvában járnak hőseink. Pár pillanat után felkaptam a fejem, nem véletlenül. Ismét Budapest volt a forgatás helyszíne. Először kicsit semlegesebb területeket lehet látni, de egy hegyoldalban fölfelé séta közben feltűnik a Szabadság szobor. Később a Bazilika és környéke, magyar nevű kávéházban újabb jelenetek. Ahogy mutatják azon gondolkodtam, vajon az amerikaiknak természetes, hogy nem orosz felirat van a kávézón? De ezután jött még egy snitt, a főhős elindul hazafelé a gurulós bőröndjével, és elhalad egy nagyon jól látható OTP Bank felirat alatt. Picit később a háttérben egy Rossmann. Itt már kicsit fetrengtem jókedvemben, dacára a film feszült pillanatainak. Kaptunk szép képeket a Dunáról is, ők legalább nem követték el azt a hibát, hogy a Parlamentet is megmutassák, mert a Die Hard-ban még az is feltűnik. Ezután kíváncsian várom Tom Hanks új filmjét, amit tőlünk nem messze forgattak, hol is leszünk a térképen a filmben...

Nyúlból van a Hold

0
Posztolta: Sora77

2016 március 24 11:39

Címkék:

Ma hajnalban felébredtem, hogy a Hold teli süti az arcomat. Gyönyörű tiszta égen kissé narancssárga színben világított. De annyira, hogy nem tudtam visszaaludni. Nem volt kedvem átfordulni az ágy másik végébe a párnámmal, reméltem majd csak elalszom. Hát nem sikerült. Eszembe jutott a színéről a Bergendy zenekar száma, a Sajtból van a Hold. Most teljesen olyan színű volt. Bár azt mondják este nem célszerű sajtot enni, rosszabbul alszik az ember. Magas a zsírtartalma, emiatt is gondolom nehezebben emészhető éjjel. Nem is ettem vacsorára, mégis felébresztett! Na de visszatérve a Holdra, csak néztük egymást. Hiába csuktam be a szemem, nem sikerült kicseleznem. Az lett a vége, hogy elővettem a fényképezőgépemet és csináltam néhány felvételt róla. Nem vagyok jó Hold-fényképezésben, megvan a maga technikája, de közben kicsit kivilágosodott az ég és így sikerült tűrhető képet csinálnom. Egy kreatív barátom nemsokára visszaküldte a fotót, és körberajzolta, hogy bizony a húvéti nyuszi ott látható a Holdon! És milyen igaza van, meglátjátok. Épp csak kicsit elforgattam a képet, ne legyen szegény fejjel lefelé. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

K2D3

0
Posztolta: Sora77

2016 március 10 18:37

Címkék:

Bizonyára sokan ismeritek ezt a vitaminkészítményt. Aki még nem, ideje megismernie, saját egészsége érdekében. Ősztől tavaszig kevés D vitaminhoz jut a szervezetünk, pedig nagy szükségünk van rá. A K2 vitamin segíti a hasznosításulását. Az alábbiakban igyekeztem összeszedni a fontos tudnivalókat.

D vitamin

-  A megfelelő kalcium- és foszforfelszívódást segíti a vékonybélben.
-  Fenntartja a kalcium egyensúlyát és növeli annak felszívódását, így a csontozat sűrűségét és a fogakat erősíti.
-  Lecsökkenti az allergiás tüneteket okozó fehérjék szintjét és növeli az allergén anyagokkal kapcsolatos toleranciát.
-  Megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a cukorbetegség, a rák és a depresszió kockázatát.
- A D-vitamin hiánya szerepet játszik a rák kialakulásában. Hiánya esetén a mellrák kialakulásának esélye növekszik, agresszívebb a tumornövekedés és rövidebb a túlélési idő.

„Az elégtelen napozás és a táplálékkal történő hiányos bevitel következtében a világon  közel egymilliárd embernek, köztük a hazai lakosság egy részének is elégtelen a D-vitamin  ellátottsága. A kutatók D-vitamin-hiány epidémiáról beszélnek.”
(Magyar Tudomány, a Magyar Tudományos Akadémia folyóirata)

A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban a szakemberek szerint. Napi 2000 NE, túlsúlyosak esetében akár 3-4000 egység D-vitamin bevitele is indokolt lehet.

A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne - hívta fel a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság a második D-vitamin nap alkalmából. A szükséges D-vitamin-érték elérése 26 százalékkal csökkentené a csípőtáji töréseket, 78 százalékkal a gyermekkorban kialakuló 1-es típusú cukorbetegséget, 35 százalékkal a rákos megbetegedéseket, tizedével a kardiovaszkuláris megbetegedéseket és egyes számítások szerint akár 90 százalékkal kevesebben betegednének meg influenzában!

K-vitamin

A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, melyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba, fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, erek). Az utóbbi 10 évben több tanulmány is egyértelműen igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulás. Az is kiderült, hogy a kalcium fogyasztás nem csökkenti a csontritkulást, ellenben fokozza a érelmeszesedést. K2-vitamin nélkül tehát a kalcium nem a csontokba épül, hanem többek közt az ereinken rakódik le. A K2-vitamin az egészséges csontozat és fogazat kialakulásán és megőrzésén túl még sok egyéb jó hatással rendelkezik (pl.: Alzheimer-kór, inzulin-érzékenység).

A D-vitamin K-vitamin nélkül keveset ér. Mivel a nyugati táplálkozás a bélflórát is tönkreteszi, a kor előrehaladtával minden tápanyag felszívódása romlik, ezért e két vitamin gyakorlatilag túladagolhatatlan. Nem csak a D-, hanem a K-vitamin hiányának is meghatározó szerepe van a különféle tumoros folyamatok kialakulásában.


K2D3 vitamin
lehetséges hatásai:

- Influenza megelőzése
- Mell-, prosztata- és vastagbélrák elleni védelem, gyulladásos bélpanaszok enyhítése
- Csontritkulás (osteoporosis) kezelése
- Izomgyengeség, az izomtömeg megfogyatkozásának optimalizálása
- Szív- és érrendszeri panaszok javítása, szívelégtelenségek kezelése
- Magas vérnyomás csökkentése
- Érelmeszesedés, stroke kockázatának csökkentése
- Pikkelysömör,  autoimmun betegségek kezelése
- Cukorbetegség, ingadozó cukor szint harmonizálása
- Magzati fejlődés segítése

Vásárlásakor figyeljünk arra, hogy természetes alapanyagokból készült terméket válasszunk.

Rágcsabox

0
Posztolta: Sora77

2016 március 8 18:24

Címkék:

Gondolom mindenkinek van olyan időszaka, amikor szükségét érzi, hogy valamit nassoljon, rágcsáljon. Lehet az oka stressz, lelki válság, depis időszak, vagy csak éppen valami miatt rossz kedvünk van. Ilyenkor levezetés képpen, vagy figyelem elterelésül, kedvünk támadhat valamit eszegetni, hogy ezzel lekössük magunkat, vagy megjutalmazzuk. Sokféle nasi kerülhet képbe, chips, csoki, akár egy kis kesudió. Ha az ember maga mellé veszi az egész csomagot, képes szépen be is gyűrni az egészet. Ez pedig, főleg ha hosszabb időn keresztül tesszük, nem tesz jót sem az egészségünknek, sem a testsúlyunknak. Ezért legalább egy kis kontrollt célszerű bevezetni, ne nassoljuk degeszre magunkat. Ezt segítheti a rágcsabox. Keressünk egy kisebb dobozt, aminek lehetőleg teteje is van. Lehet akár egy bonbonier, egy kis tupper tároló, a lényeg, hogy tényleg ne legyen nagy. Ebbe tegyünk egy keveset a vágyott nasiból, a többit rakjuk el a szemünk elől. Ebből szemezgessünk, két falat között az is jó, ha becsukjuk. Így időben is tovább tart megenni, másrészt itt is átérezhetjük a "na mindet megettem" érzést... . Így a falásrohamot is visszafogjuk. Na persze az a legjobb, ha erre nincs szükségünk már. Addig is rágcsaboxra fel :)

Powered by Blogger.hu