Ingyenes állapotfelmérés: újabb teszt !

8
Posztolta: Sora77

2016 január 25 16:37

Címkék:

Kaptam egy újabb meghívást, kedves hangú ifjú hölgy invitált meg egy 3 D-s szív- és érrendszeri állapotfelmérésre. Ecsetelte újszerűségét és természetesen ingyenességét. Ám legyen! - gondoltam, és megegyeztünk az időpontban. Mikor odaértem többen vártak, de gyorsan jól szervezetten indult az egész. Először volt egy műszeres szívvizsgálat és egy tüdővizsgálat, fújni kellett egy készülékbe. Utána bevezettek egy terembe, ahol a kisfilmet indítottak el az érrendszerről, rajzfilm formában. Ezt még régen láttam is. Itt gyülekeztünk többen is, amikor elkezdődött egy előadás. Mondták a kiértékelést utána kapjuk meg. Egy orvos beszélt több mindenről, alapvetően érdekes is volt, bár kissé hosszúra nyúlt. Utána mindenkit hívott egy-egy ember magával, hogy elmondja az értékelését. Mielőtt kiindultunk, mondták mindenki kap apró ajándékot, azaz először húz egy borítékot, és abból kiderül nyert-e, ha igen mit. Szóval akkor mégsem mindenki... Na én is mentem az emberemmel. Elmondta a magáét, majd az előző helyen végzett vizsgálathoz hasonlóan "kizárólag a saját egészségem miatt" rám akart tukmálni egy csuklós lágylézeres kezelőt potom 250.000 Ft-ért. Mikor ellenálltam neki kezdett kissé gorombább lenni, hogy na de az egészségem!!! Nem engedtem neki túl sok győzködést, határozott nemet mondtam. Mérges volt, látszott rajta. Rögtön mondta kikísér. Ok. NADE! Már szó sem volt arról, hogy húzzak egy borítékot ajándékért. És ez volt a kisebb bajom. Végülis csak a 3D-s vizsgálat nem történt meg!!! Ezért közzé is teszem a cég nevét: Vero-Centrum kft. Na ide se menjetek!

Miért nem kell a túlképzett munkavállaló?

0
Posztolta: Sora77

2016 január 14 13:45

Címkék:

Egy ismerősöm történetén keresztül értettem meg. Fölvették egy olyan munkakörbe, amihez alacsonyabb végzettség és kevesebb tudás kellett alapvetően. Így persze jól végezte dolgát, szinte gyerekjátéknak tűnt számára a munka. Egyszer elvégzett egy olyan dolgot, amit a többiek nem csináltak meg, hanem a főnökükre bízták, mert ő ért hozzá. Ekkor a főnök is még rácsodálkozott, hogy ejha, ezt a többiek hozzá viszik. Végezte tovább a munkáját. Talált valamit a rendszerben, amit másképp jobban is meg lehetett volna oldani, és ezt megmondta a főnökének. Az kissé neheztelve azt a választ adta, mi így szoktuk, nem kell másképp. Dolgozott tovább. Megint elvégzett csendben néhány dolgot, amit nem neki kellett volna, mert ő nem érthet hozzá. Ez ekkor még nem, de később biztosan kiderült. Majd jött egy új munka, amihez nem sok útmutatást kapott, mert a főnöke éppen sok minden mással el volt foglalva. Így megcsinálta a saját régi szokása szerint. Na ez nagy hiba volt. Amikor elkészült a főnök az egészet rossznak minősítette és megvált az ismerősömtől.

A tanulság: hasonló helyzetben állj be a sorba és csak azt csináld, amit elvárnak tőled. Ha többet mutatsz, ötletet adsz, ezzel a főnöködnél elvágod magad, mert úgy érezheti okosabbnak tartod magad tőle vagy legalábbis hozzá hasonlónak. Ennek meg melyik főnök örülne?

Powered by Blogger.hu