Miért csak a nők testalkatával foglalkoznak???

0
Posztolta: Sora77

2015 június 28 21:30

Címkék:

Egy ma olvasott cikk kapcsán kezdtem emiatt háborogni. Mindig csak azzal találkozunk, hogy nézzen ki egy nő. Mennyire legyen karcsú, milyen cipő tetszik a férfiaknak a lábukon. Mennyire legyen kerek a popsijuk, mekkora a mellük. Hogyan sminkeljenek, milyen frizurát válasszanak, hogyan tegyék vonzóvá magukat a férfiak számára. Na itt álljunk meg. Nézzük meg az állatvilág viselkedését. A hím madarak színesek, kelletik magukat, igyekeznek magukra vonni a tojók figyelmét. És úgy nagyjából mindig a hímek igyekszenek elnyerni a nőstényt, bár hozzá teszem nem vagyok a dolog nagy tudora, természetfilmes emlékeimre támaszkodom. A "civilizáció" előretörése torzította és torzítja el egyre inkább az értékrendet. Sajnos sok nő komolyan veszi az elvárásokat és ezért akár minden hülyeségre képes. Értem ezalatt pl. a mellplasztikát, zsírleszívást, ártalmas koplalást. Végülis a testünk az egyetlen hely, ahol élhetünk - olvastam nemrég. Ezért nem árt vigyázni rá. De ne divathóbort vagy a diktált elvárások miatt. A normális férfiaknak a természetes nő tetszik, mindegyikünknek megvan a maga vonzereje. Ahogy minket sem zavar egy kis pocak, egy ritkább haj, a kigyúrt test hiánya. A kölcsönös vonzalom, megértés, és a szeretet a lényeg. Lányok, asszonyok, legyetek önmagatok!

Etelka szétesett

0
Posztolta: Sora77

2015 június 25 18:56

Címkék:

Ma nagyon húzós napunk volt, sokféle dolgot kellett megcsinálni  gyorsan. Még közben egy kis irattározás is pihentetőül. Délutánra teljesen kinyúltunk. Mikor elindultunk Etelka vágtatott az ajtó felé, én meg utána szóltam: eltekerted, kikapcsoltad? Persze nem csinálta meg, aközben kérdeztem, hogy megcsináltam. Máskor háromszoros ellenőrzést végez mint egyet sem, ma csak húzott kifelé. Kissé restellte is :) A buszmegálló felé menet vette észre, hogy a nagy ásványvizes palackot magával hozta. Be akarta dobni a szemetesbe, természetesen nem fért be. Mondom neki lapíts össze, úgy ki tudod dobni. Hát persze, hogy elsőre mellétrafált. Itt már nem bírtam tovább, úgy elkezdtem nevetni, hogy a hasam is belefájdult. Rám nézett és azt mondta, örülök, hogy legalább neked sikerült jó pillanatokat okozni. És ezt őszintén mondta! Ahogy beszálltunk a metróba már ült is volna le, szóltam neki nem kellene előbbre mennünk, ott jobb leszállnod. Továbbmentünk, leültünk. Itt már az utazóközönség lekötötte a figyelmünket. Az egyik férfi velünk szemben fennhangon telefonált, elég szépen tarkítva beszédét káromló szavakkal, mintha élőben beszélgetne. Egy idő után nem bírtam és beszóltam neki. Nem reagált rá, de a további, még elég sokáig tartó beszélgetésben már kulturált hangnemet használt. A másik szemben ülő férfi elővette testápoló krémét és akkurátusan bekente a kezeit, mintha otthon lenne. Amikor befejezte szépen visszatekerte a kupakot és a szatyrába tette a krémet. Na ez is megvolt. Nemsokára felszállt egy fiatalabb ember, az övén egy karikán hatalmas kulcs csomó. Irodabútor, bejárati ajtó, biztonsági zár - volt vagy 10 darab. És mellettük lapult egy sörnyitó is. Meg is kérdeztem Etelkától, vajon minek az ennyi kulcs mellé, hiszen olyan nincs ami nem sörnyitó! Nos nemsokára leszálltam, ránéztem az órára, még beérek a Rossmannba. Bementem és megálltam az ajtóban. Kutakodni kezdtem a táskámban, de nem volt nálam kedvezmény-kupon. Így szépen hátraarcot csináltam és kijöttem, tiszteletbeli Etelkaként. Remélem ő elérte a vonatot!

Ez a szám tökéletesen illik a mai napunkhoz : Valami van a levegőben

Nehéz búcsú

0
Posztolta: Sora77

2015 június 24 22:36

Címkék:

Elköszönni azoktól az emberektől, akikkel már több-kevesebb éve naponta találkoztál, csak köszöntetek vagy váltottatok is néhány szót, vagy hosszasabban beszélgettetek - nem könnyű. Van akit a főiskolája  befejezése óta ismersz, közben az eltelt évek alatt megnősült, két szép kislánya van. És sokan mások is fiatalként kerültek az életedbe és közben szintén családos emberek, anyák, apák lettek. Van az új, fiatal korosztály, akiknek már te vagy az "öreg", kedvesek veled és szerethetők. És végül - de nagyon nem utolsó sorban - a lányok, akikkel naponta közösen éltek, többet vagytok együtt, mint a saját családotokkal. Ismeritek egymás jó tulajdonságait, elviselitek rossz napjait. Segítitek egymást munkában is, lelkileg is. Hamarosan ettől mind búcsút kell venni, felemelt fejjel előre nézve, derűsen várni az új életet, új kihívásokat. Reménykedni közben, hogy a régiek közül nem veszik el mindenki számodra, lesznek akik továbbra is kíváncsiak rád, akiknek elmesélheted, hogy nem olyan könnyű az új irány. Még van egy kevés idő, utána ki kell mondani: búcsúzunk egymástól.

Ezt a zenét kaptam hozzá egy kedves volt kolléganőtől: Máté Péter

Szomorú vasárnap

0
Posztolta: Sora77

2015 június 23 18:35

Címkék:

bánatos hétfő, felfoghatatlan kedd és még nem tudni a hét folytatását...

De addig is érdemes megnézni a filmet!

Szomorú vasárnap

Nem ígérek felhőtlen szórakozást, de ez a film szerintem kihagyhatatlan.

A macskának négy lába van

0
Posztolta: Sora77

2015 június 20 09:40

Címkék:

Cica már messziről meghallja a husi énekét és rohan ezerrel a konyhába. Egyik nap is ez történt, de annyira sietett, hogy nem is nézett a lába alá csak előre és az egyik mellső mancsával picit megbotlott a küszöbben. Éppen ott volt a lányom is, jót nevettünk szegényen, ilyet sem láttunk még tőle. Hiába, nem csak a lónak van négy lába! Amikor reggel bevásárláskor vagy a mélyhűtőből a főzéshez hús kerül a hűtőbe, Cica finom kis orra rögtön megérzi. Innen kezdve folyamatosan kőröz a konyha körül mint egy cápacica, várja mikor csaphat le néhány finom falatra. Mert természetesen a gazdik őt sem hagyják ki a jóból, amikor elkezdődik a főzés. Erre néha kell várnia kell  egy-két órát hiszen reggelit már kapott, de ilyenkor is kitartóan járkál körülöttünk és vár, hátha hamarabb adjuk föl és előbb megkapja husi adagját. A legnagyobb csemege a marhahús, ezt kapja a legritkábban, de olyankor addig nyávog míg degeszre nem tudja tömni a pocakját. Éppen a napokban olvastam és a tv-ben is láttam, hogy az emberekre nem csak a dorombolás van jótékony hatással, de a cicás videók nézése is. Csökkenti a vérnyomást, oldja a stresszt, jobb kedvre derít. Ezt én is megerősítem, de vannak olyan felvételek amik nálam pont az ellenkező hatást váltják ki. Amikor az emberek olyan helyzetekbe hozzák a cicmákokat egy hatásvadász felvétel kedvéért, hogy direkt megijesztik vagy valami kellemetlen helyzetbe hozzák. Még hallani is a felvételen milyen jót nevetnek a pórul járt cicán. Na ezeket az embereket kellene hasonló módon "megviccelni", akkor biztosan nem nevetnének magukon. Sajnos az emberek nem olyan természetes élőlények, mint a macskák. Amikor télen beteg voltam, napokon keresztül nappal a lábamon feküdt dr.Cica, hogy gyógyítson. Amikor fáj a fejem azt is megérzi, odagömbölyödik a fejemhez és melegíti. Egyszóval remek dolog cicás gazdinak lenni. Már olvad a mai ebédhez a hűtőben a husi.

Kitartás Cica!


Munkát keresel?

5
Posztolta: Sora77

2015 június 19 19:58

Címkék:

Bárkivel előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerül, új munkahelyet kell keresnie. A kiszemelt állásra interjúra bekerülni  nagyobb eséllyel lehet, ha egy igazán jó önéletrajzot adunk be. Ez az első lépés a sikerhez. Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni.

Olvasd el ITT, hogyan készítsünk figyelemfelkeltő önéletrajzot.

Sok sikert!

Szövevényes viszonyok

0
Posztolta: Sora77

2015 június 16 22:37

Címkék:

Szokták mondani az elvált gyerekes szülők az új házasságban, hogy az én gyerekem és a te gyereked veri a mi gyereküket. Ettől sokkal kacifántosabb családi viszonyról hallottam egyik nap. Volt egy nő -N1- és egy férfi -F1-  akik szerették egymást, összeházasodtak és született két gyermekük. Sajnos néhány év után megromlott a kapcsolatuk, elváltak, mindketten egy-egy gyereket vittek magukkal. Idővel új párt találtak, N2 felesége lett F1-nek, és F2 elvette N1-t. Mindkét új házasságban született egy-egy gyermek. Sajnos  N1 feleség megbetegedett és meghalt. A volt férj F1 és új felesége N2 nem tudtak együtt élni, elváltak. És itt jön az élet csavaros folytatása. Az özvegy férfi F2 és az elvált asszony N2 egymásra találtak - tehát az első házasság férj-feleség második házasságának párjai. Nekik is született két gyerekük. És ezt hallva merült föl bennem a kérdés, ennek a szövevényes kapcsolat sorozatnak van-e két olyan gyermek utódja, akik akár össze is házasodhatnának? Kíváncsian várom a véleményeteket!

Osztálytalálkozó

0
Posztolta: Sora77

2015 június 15 22:54

Címkék:

Tavaly, nagyon sok év után, újra sikerült megszerveznem egy osztálytalálkozót. Ez a feladat valahogy rajtam ragadt. Egy jónevű közgazdasági szakközépiskolába jártunk. Első évben 44-en kezdtünk, az iskola legnagyobb, legvilágosabb tantermét kaptuk. Kísérleti osztálynak számítottunk, az iskolába Budapest környékéről is jártak  diákok, belőlünk "pesti" osztályt csináltak. Picit azért elrontották, egy sülysápi kislány is bekerült véletlenül az osztályba, utólag már nem akarták szegényt másikba tenni. Amúgy is mindenhol csúcsra járatott létszámmal kezdtek. Hozzánk került menet közben négy megbuktatott lány. Második év végén, - igazából pontosan nem is emlékszem az okára, - az osztályfőnök másik osztályba helyeztetett egy lányt. Évekkel később egy találkozón, amikor ott voltak mindketten, bocsánatot kért tőle, utólag belátta hibázott. Harmadik év végén kitört a vérengzés és nagyon sok lányt megbuktattak, volt aki évet ismételt, de volt aki abba is hagyta az iskolát. Az utolsó évet 28-an kezdtük... bekerültünk az iskola legkisebb, legsötétebb udvari tantermébe. Az érettségit már mindenki sikeresen letette. Érdekesen alakultak az emberi sorsok. Volt egy lány, aki nagyon utálta a könyvvitelt, megfogadta ha végez messze elkerüli. Sokfelé próbálkozott, sok mindent kipróbált, végül elvégezte a mérlegképes könyvelői tanfolyamot és azóta könyvelő irodája van. Volt aki újságíró lett, másból tanító néni vált, a többség megmaradt a pályán. Tavaly, amikor elkezdtem a szervezést, nem volt könnyű dolgom, néhány lányt megtaláltam a facebook-on, de sokakról nem tudtam semmit. Szerencsére keresztbe-kasul mentek a hírek, így húszan előkerültünk. Egy lány sajnos már nem él, néhány éve belefulladt a Balatonba. Volt, akinek az apukája címére írtam, de nem jelentkezett, nem volt régen sem a korábbi találkozókon, úgy látszik nem kíváncsi ránk. Vagy ki tudja mi történt vele, miért nem akar, nem mer jelentkezni. Ez utóbbit nem is értem, valaki tavaly és idén is megígérte, hogy jön utána mégis lemondta valamilyen ürüggyel az utolsó percben. Nagyon kíváncsi lennék miért is, de attól tartok nem mondaná meg. Hiába, sokfélék vagyunk. Volt aki tavaly megígérte, hogy jön, aztán mégsem, röviden utólag annyi, hogy nem ért rá. Idén válaszra sem méltatott. Pedig hajdanán még bulizni is jártunk együtt. Sajnálom azokat a lányokat, akik nem mernek őszintének lenni. Idén nem jött valaki aki tavaly ott volt, egyikünk halkan elmondta nekem, nincs munkája, nincs bérlete, nem telik neki most ennyi buszjegyre. Ha előbb tudom megoldottuk volna, biztosan mindenki szívesen beadta volna egy jegy árát. Lányok, legyetek őszinték, nyitottak! Végül idén is, akárcsak tavaly, jól éreztük magunkat, jó volt együtt lenni, beszélgetni. Még mindig nem tudtam mindenkivel beszélni, így jövőre Veletek újra! Ígérem segítek a következő házigazdának a szervezésben - mivel megkért rá. Addig is vegyetek példát Olaszországba férjhez ment osztálytársnőnkről, aki magával hozta a déli mentalitást. Ne szomorkodjunk se ma, se előre azon mi fog történni. Élvezzünk ki minden napot, hozzuk ki belőle a legjobbat!


Citromos álom

0
Posztolta: Sora77

2015 június 12 19:17

Címkék:

Itt a meleg, felüdülésre vágyunk. Az elmúlt napokban annyit emlegettük a fent nevezett üdítő édességet, hogy már én sem bírtam tovább és megcsináltam. Gyorsan megvan, gyorsan elfogy. Aki még nem ismerné a receptet:

4 dl tejföl, 4 dl tejszín, 9 evőkanál cukor, 2 citrom reszelt héja, egynek a leve és babapiskóta. A tejfölt a cukorral és citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt héját. Nem árt megkóstolni, aki szereti savanykásabban tehet bele több citromlevet is. Én egy lime-ot és fél citromot csavartam bele. Felverjük a tejszínhabot és óvatosan hozzákeverjük. Tehetjük tortaformába ha ki szeretnék szépen tálalni vagy üvegtálba. Alulra krémet simítsunk, rá egy sor piskótát majd megint krémet, amíg el nem fogy az alapanyag. Tetejét díszíthetjük gyümölccsel. Ez egy olyan recept, amit sokféleképpen lehet módosítani. Aki laktóz érzékeny az laktóz mentes tejtermékekkel készítheti el. Én most növényi tejszínt használtam, Hulalát. Finom! A gluténérzékenyek ne tegyenek bele piskótát, csinálják meg egy pohárkrémnek, piros gyümölcsökkel lehet gazdagítani és szépíteni. A cukrot is lehet helyettesíteni édesítőszerrel, nyírfacukorral, ízlés-szükség szerint. Legalább két órára tegyük be a hűtőbe, ha piskótás másnapra lesz nagyon finom. Lehet nem vagyok elég hiteles de nem tudok saját fotót feltenni mert elfogyott nagyon gyorsan. Ezért egy receptgyűjteményből vadásztam hozzá képet. Jó étvágyat!

Meleg hétvégéhez egy jó kis Neoton szám !

MÁV-játszóház

1
Posztolta: Sora77

2015 június 10 18:49

Címkék:

Tegnap délután a felhőszakadás után Etelka aggódva ment ki a Keletibe, lesz-e vonata hazafelé. Ahogy beért a pályaudvarra felcsillanó szemmel látta, hogy pont az egyik belső vágányról indul nemsokára egy vonat. A lába már a vonat lépcsőjén volt, amikor bemondták mégsem indul, helyette egy külső vágányhoz kell menni. Az emberek is lekászálódtak a szerelvényről és elindult a nép a másik vonathoz. Ahogy közeledtek egyszer csak egy elég jelentős tömeg jött velük szembe - őket leszállították a megcélzott vágányon álló kocsikról. Teljes lett a tanácstalanság és a káosz. Ekkor ismét megszólalt nagy kegyesen a hangosbemondó és közölte a kedves utasokkal, hogy a pályaudvar másik oldalán álló vonat indul majd. A tömeg egy része elindult körbe a másik irányba, az elszántak - Etelka is - halált és MÁV-ot megvető bátorsággal elindultak keresztül-kasul a síneken, hogy hamarabb és biztosan odaérjenek. A hangosbemondó mélyen hallgatott, nem mert rászólni a síneken átmászó emberekre. Volt akit egy magasabb peronnál úgy húztak-toltak föl a többiek, de végül sikerrel feljutottak a vonatra, gaz módon leelőzve a körbe gyalogolókat. Etelka is lehuppant egy ülésre, nem volt lelkiismeret furdalása, amúgy sem egy csitri már. Hamarosan dugig lett a szerelvény, négy vonatnyi ember húzta össze magát, csak érjen végre haza. Ezek után nem is csodálkozott senki, hogy kalauznak egész úton híre-hamva se volt. Ez a tegnapi sajnos csak egy volt a szokásos MÁV-játékok közül.

Powered by Blogger.hu